Veelgestelde vragen over Evie

Wie is Evie?

Evie is een e-healthplatform dat gratis online zelfhulptrainingen aanbiedt voor jou. Dit kan in combinatie met begeleiding van een zorgprofessional. Maar bij lichte klachten kun je met Evie ook helemaal zelf (anoniem) aan de slag. Pieker je bijvoorbeeld veel? Slaap je slecht? Of kun je niet goed ontspannen? Evie kan je helpen.

Lees hier meer over Evie.

Wat is e-health?

E-health is een verzamelnaam voor digitale middelen in de zorg. Evie richt zich hierbij met name op de vorm van e-health die jouw mentale gezondheid bevordert. Zo wil Evie je bijvoorbeeld (weer) gelukkig laten zijn, je beter laten voelen, je beter laten slapen of je zelfbeeld verbeteren.

E-health bij Evie bestaat met name uit specifieke trainingen met daarin online oefeningen en video’s en teksten die je van informatie voorzien. Deze trainingen hebben als doel om je te helpen, precies op de manier en op het moment dat jij hier behoefte aan hebt. Zo kan Evie je, met of zonder zorgprofessional, digitaal ondersteunen op weg naar herstel of verbetering.

Wie kan gebruikmaken van Evie?

Iedereen voor wie een account door een zorgprofessional is aangemaakt op Evie, kan vanzelfsprekend gebruikmaken van de trainingen van Evie.

Zie je geen zorgprofessional of heeft de zorgprofessional jou (nog) geen toegang gegeven voor Evie? Indien je woonachtig bent in de gemeente Goirle, Horst aan de Maas, Tilburg of Venray, kun je je hier gratis aanmelden voor de online trainingen. Voor inwoners uit andere regio’s is Evie helaas nog niet beschikbaar. We werken er hard aan om Evie ook bij jou in de buurt beschikbaar te maken. Stuur ons een berichtje om je op de hoogte te houden van wanneer we in jouw regio gaan starten.

Met welke (lichte) mentale klachten kan ik bij Evie terecht?

Voor een groot aantal lichte mentale klachten biedt Evie al zelfhulptrainingen. Denk bij dit soort klachten bijvoorbeeld aan:

 • Slecht slapen
 • Veel piekeren
 • Stressklachten
 • Moeite met ‘nee’ zeggen
 • Niet lekker in je vel zitten
 • Niet goed kunnen ontspannen
 • Een negatief zelfbeeld hebben
 • Moeite hebben met gezond leven en eten
 • Je somber voelen

Je kunt je voorstellen dat we bijna allemaal wel eens last hebben van dit soort klachten. Toch is het belangrijk voor onszelf dat we proberen te voorkomen dat deze klachten erger worden. Evie kan je hierbij helpen door digitale gratis zelfhulptrainingen omtrent onder andere deze thema’s aan te bieden.
Door je aan te melden en in te loggen kun je alle zelfhulptrainingen van Evie bekijken. Wil je alvast een idee krijgen met welke trainingen je onder andere kunt starten? Bekijk hier dan het aanbod op de website.

Biedt Evie ook trainingen die gerelateerd zijn aan corona?

Ja, Evie biedt ook zogenoemde ‘coronagerelateerde zelfhulptrainingen’. Denk hierbij aan ‘Dankbaarheid tijdens de coronacrisis’, ‘Mentaal sterk tijdens de coronacrisis’, ‘Blijf fit, blijf thuis’, ‘Thuiswerken tijdens de coronacrisis’, ‘Eenzaamheid tijdens de coronacrisis’ en ‘Jeugd: wat betekent het coronavirus voor jou?’.

Lees hier meer over deze trainingen of meld je aan om ermee aan de slag te gaan.

Hoe kan ik gebruikmaken van Evie?

Wil je zelf aan de slag met digitale zelfhulptrainingen van Evie? We hebben de stappen voor je onder elkaar gezet:

 1. Meld je hier aan en maak een profiel aan. Dit is gratis en kan anoniem.
  Op deze pagina wordt eerst gevraagd naar jouw postcode om zo op het juiste regionale platform uit te komen. Is Evie nog niet beschikbaar in jouw regio? We werken er hard aan om Evie ook bij jou in de buurt beschikbaar te maken. Stuur ons een berichtje om je op de hoogte te houden van wanneer we in jouw regio gaan starten.
 2. Kies de zelfhulptraining die bij jou past. Het beschikbare aanbod van Evie vind je in jouw account.
 3. De online zelfhulp van Evie is te volgen waar en wanneer je maar wilt. Geheel in jouw eigen tempo.
 4. Heb je de training afgerond? De informatie en de door jou ingevulde opdrachten kun je altijd nog terugvinden onder jouw account.
 5. Praat je voor, tijdens of na de gevolgde zelfhulptraining toch graag met een zorgprofessional? Twijfel dan niet, en geef dit aan bij jouw huisarts.
Is Evie ook beschikbaar via een app?

Ja, zeker! Evie is via de app van ‘Minddistrict’ beschikbaar via een app, deze is te downloaden via de App Store of Google Play. Zoek in de App Store of Google Play dus op ‘Minddistrict’ en log je hier in in jouw ‘Evie-account’. Heb je nog geen account? Dan kun je je hier via de computer eerst aanmelden.

Hoe komt het dat ik geen account kan aanmaken?

Wanneer je niet woonachtig bent in de gemeente Goirle, Horst aan de Maas, Tilburg of Venray kun je helaas (nog) geen account aanmaken en met de zelfhulptrainingen aan de slag. We werken er hard aan om Evie ook bij jou in de buurt beschikbaar te maken. Stuur ons een berichtje om je op de hoogte te houden van wanneer we in jouw regio gaan starten.

Ik ontvang geen e-mail na het aanvragen van een nieuw wachtwoord, hoe kan dat?
Controleer altijd of deze e-mail niet terecht is gekomen in je spambox en of je het juiste e-mailadres (die is gekoppeld aan je account) hebt ingevuld. Lukt het je na deze stappen niet om je wachtwoord te resetten, neem dan contact met ons op.