Veelgestelde vragen over Evie

Wie is Evie?

Evie is hét regionale e-healthplatform dat online zelfhulptrainingen aanbiedt voor jou. Dit kan in combinatie met begeleiding van een zorgprofessional. Maar bij lichte klachten kun je met Evie ook helemaal zelf (anoniem) aan de slag. Pieker je bijvoorbeeld veel? Slaap je slecht? Of kun je niet goed ontspannen? Dan kan Evie voor jou een uitkomst zijn.

Wie kan gebruikmaken van Evie?

Iedereen voor wie een account door een zorgprofessional is aangemaakt op Evie, kan vanzelfsprekend gebruikmaken van de trainingen van Evie.

Zie je geen zorgprofessional of heeft de zorgprofessional jou (nog) geen toegang gegeven voor Evie? Indien je woonachtig bent in de regio Hart van Brabant of de gemeente Venray, kun je je hier gratis aanmelden voor de online trainingen. Voor inwoners uit andere regio’s is Evie helaas nog niet beschikbaar. We werken er hard aan om Evie ook bij jou in de buurt beschikbaar te maken. Stuur ons een berichtje om je op de hoogte te houden van wanneer we in jouw regio gaan starten.

Wat is e-health?

E-health is een verzamelnaam voor digitale middelen in de zorg. Evie richt zich hierbij met name op de vorm van e-health die jouw mentale gezondheid bevordert. Zo wil Evie je bijvoorbeeld (weer) gelukkig laten zijn, je beter laten voelen, je beter laten slapen of je zelfbeeld verbeteren.

E-health bij Evie bestaat met name uit specifieke trainingen met daarin online oefeningen en video’s en teksten die je van informatie voorzien. Deze trainingen hebben als doel om je te helpen, precies op de manier en op het moment dat jij hier behoefte aan hebt. Zo kan Evie je, met of zonder zorgprofessional, digitaal ondersteunen op weg naar herstel of verbetering.

Is Evie ook beschikbaar via een app?

Ja! Evie is via de app van ‘Minddistrict’ beschikbaar via een app, deze is te downloaden via de App Store of Google Play. Zoek in de App Store of Google Play dus op ‘Minddistrict’ en log je hier in in jouw ‘Evie-account’. Heb je nog geen account? Dan kun je je hier eerst aanmelden.