Een grote groep Nederlanders heeft wel eens last van lichte psychische klachten en/of stelt zichzelf wel eens de vragen hoe beter met stress om te kunnen gaan, hoe beter te kunnen slapen of hoe gezonder te kunnen leven. Helemaal niet gek dus als jij jezelf ook één van deze vragen stelt.

Met het e-healthplatform van Evie kun je (gratis en anoniem) zelf, zonder een hulpverlener, via online trainingen of dagboeken aan de slag met lichte psychische klachten. Zo biedt Evie onder andere de online zelfhulptrainingen ‘Beter slapen’, ‘Grenzen aangeven’, ‘Ontspannen’ en ‘Gezonder leven’. Bekijk hier het volledige aanbod.

Evie is ontwikkeld in samenwerking met e-healthleverancier Minddistrict.

Met en zonder hulpverlener beschikbaar

Evie staat voor ‘E-health voor iedereen’, en is ontstaan als platform met de focus op online zelfhulp en preventie. Inmiddels hebben ook huisartsen, POH-GGZ en professionals uit de generalistische Basis GGZ en specialistische GGZ zich op dit platform aangesloten. Evie is hierdoor een echt regionaal e-healthplatform geworden, dat ervoor zorgt dat jij als gebruiker van Evie toegang kan blijven houden tot je eigen werk, trainingen en dagboeken. Ga je dus naar een huisarts of psycholoog met je klachten? Dan hoef je in de meeste gevallen niet opnieuw te starten met bepaalde oefeningen.

Samenwerking

Evie wordt ondersteund vanuit regionale samenwerkingen tussen huisartsen, POH-GGZ, gemeenten, GGZ-organisaties en e-healthleveranciers. Samen hebben we als doel om iedereen een eigen instrument te bieden waarmee (lichte) psychische klachten kunnen worden voorkomen of aan eigen herstel gewerkt kan worden. Zelf werken aan klachten doen we volgens Evie allemaal het beste op onze eigen manier: waar, wanneer en met wie je dat wil. Met het grote aanbod aan e-healthtrainingen geeft Evie je meer kennis over een specifiek onderwerp en daagt je uit hier iets mee te doen. Bovendien biedt Evie ook oefeningen om de nieuwe kennis in de praktijk te brengen en iemands vaardigheden te versterken.

Aangesloten gemeenten

Op dit moment zijn de gemeenten Horst aan de Maas en Venray aangesloten bij Evie. Dit betekent dat enkel alle inwoners van deze gemeenten gratis gebruik kunnen maken van de zelfhulptrainingen op het platform van Evie. 

Aanmelden