Evie Tilburg

Het online zelfhulpplatform van Evie is sinds januari 2020 gratis beschikbaar voor alle inwoners van de gemeente Tilburg. Evie helpt Tilburgse inwoners bij het verbeteren van hun mentale gezondheid.

Voor inwoners van gemeente Tilburg

Evie is een platform met oefeningen, video’s en informatie op het gebied van diverse (lichte) mentale klachten. Zo kun je met Evie onder andere aan de slag met beter slapen, gezonder leven en/of mindfulness. Op ieder gewenst moment is Evie er voor jou.

Woon jij dus in de gemeente Tilburg? Evie is dan voor jou gratis en anoniem te gebruiken via www.evie.nl of via de app van Minddistrict. Hiervoor dien je wel eerst een account via de website aan te maken.

Met of zonder hulpverlener

Met de zelfhulptrainingen van Evie kun je vrijblijvend en zonder hulpverlener aan de slag. Maar indien je toch (een beetje) extra hulp nodig hebt, schroom dan niet om bij je huisarts aan te kloppen. Hier kun je vertellen dat je al met Evie bent gestart. Veel zorgprofessionals in Tilburg zoals huisartsen, POH-GGZ en GGZ-organisaties maken namelijk ook gebruik van Evie.

Introductie van Evie in Tilburg

Op 31 januari 2020 vond de aftrap van Evie in Tilburg plaats. Wethouder Rolph Dols (Tilburg) over Evie tijdens de aftrap van Evie: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen in de gemeente Tilburg de zorg en ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft. Wanneer iemand lichte psychische klachten heeft, gaat iemand vaak niet meteen naar een hulpverlener. Toch is het belangrijk om hier wel mee aan de slag te gaan, zodat de klachten niet verergeren of misschien zelfs opgelost kunnen worden. Evie kan inwoners van onze gemeente (Tilburg) hierbij helpen met online trainingen.”

Meld je aan

Je aanmelden voor Evie is makkelijk. Ga hier naar de Aanmeldpagina. Hier wordt eerst om je postcode gevraagd, om te controleren of je inwoner bent van gemeente Tilburg. Niet alle gemeenten bieden namelijk Evie gratis aan voor hun inwoners. Na het invoeren van de postcode, vul je (indien gewenst) je anonieme gebruikersnaam en e-mailadres in. Hierna beschik je al over een account en kun je met iedere zelfhulptraining aan de slag.