Vanaf 1 september is het ook voor alle inwoners in de gemeente Beesel mogelijk om zelf, gratis en anoniem, aan de slag te gaan met lichte psychische klachten via het platform van Evie. Hiermee is gemeente Beesel de tweede gemeente waarvoor dit platform beschikbaar wordt gesteld.

Marlies Wegewijs, huisarts en kaderarts GGZ i.o.: “Door de inzet van thuisarts.nl hebben we als huisartsen de zelfzorg van onze patiënten verbeterd, hun kennis vergroot en spreekuurbezoek verminderd. Op een vergelijkbare wijze kunnen op het psychisch vlak eenvoudige informatie en zelfhulpprogramma’s een belangrijke ondersteunende en preventieve rol spelen. Ik raad u van harte aan uw patiënten actief te wijzen op het aanbod van Evie (www.evie.nl) en het in te zetten als ondersteuning van uw consulten.”

Totstandkoming

Evie in Beesel is mogelijk gemaakt door PRO Praktijksteun, netwerkorganisatie Provico, centrum voor gezondheidszorg Pro Vita, en Gemeente Beesel. De flyer van Evie ligt vanaf september op scholen, bibliotheken en andere openbare gelegenheden in Beesel.